Passa al contingut principal

14 PROPOSTES AMB TAPS/14 PROPUESTAS CON TAPONES

CATALÀ:
Nou recurs per treballar a casa amb els més petits, per fer amb l'alumnat o proposar a les famílies. Només necessiteu taps i gomets, si no teniu gomets només cal que hi enganxeu paperets o hi dibuixeu directament amb un retolador permanent les formes!
- FORMA, TAMANY, COLOR: Jugueu a fer diferents classificacions segons diferents atributs, ho podeu fer per formes, tamanys, colors i d'altres com per exemple el nombre de costats.
- BUSCA: Presenteu al nen o nena un dels taps i jugueu a buscar objectes per casa que tinguin la mateixa forma. No us preocupeu si hi ha volum, les cares són planes, per tant, no creareu cap confusió. Podeu complicar-ho buscant també que tinguin el mateix color.
- PARELLS I SENARS: És per dos jugadors, un juga a parells i l'altre a senars. Cadascú agafa el nombre que vol de taps sense que l'altre ho vegi i s'ajunten. Aleshores es compten i es mira si ha guanyat parells o senars.
- MEMORY: El joc tradicional que no necessita presentació. Podeu anar complicant la dificultat afegint parelles o amb formes i colors semblants.
- SIMETRIA: Creeu una quadrícula com la del dibuix i feu diferents representacions, les podeu fer amb l'eix vertical o horitzontal. Us podeu ajudar amb un mirall.
- DOBLE ENTRADA: Els nens i nenes s'hauran de fixar en dos atributs a la vegada i col·locar a la graella al seu lloc corresponent. No és fàcil!
- 2-3 ATRIBUTS: En aquest cas ho farem sense graella i a més afegim un nou atribut (el tamany).
- ATRAPA: Cada jugador té els seus números i llança els daus. Pot combinar-los en qualsevol operació per aconseguir un tap del contrari. Per exemple: 4 i 1 (4/1, 4+1, 4-1 o 4x1) utilitzo el 4+1 i t'agafo el 5. Fins que aconsegueixes tots els taps del contrari.
- A LA CARRERA: Llença el dau i avança tants taps com marqui, així cada jugador fins que un arribi a la meta.
- DESCOMPONDRE: Marquem una línia en una bosseta i podem anar passant els taps d'un cantó a l'altre per veure totes les opcions.
- OMPLIR: Cada jugador llança el dau i omple tants espais com marqui, cal acabar la taula amb el nombre exacte. Guanya qui n'hagi col·locat més del seu color.
- DIAGRAMA DE VENN
- FORMA: Segons el dibuix.
- SERIES
CASTELLANO:
Nuevo recurso para trabajar en casa con los más pequeños, para hacer con el alumnado o proponer a las familias. Sólo necesitáis tapones y gomets, si no tenéis gomets sólo tenéis que pegar papelitos o dibujad directamente las formas con un rotulador permanente y solucionado.
- FORMA, TAMAÑO, COLOR: Jugad a  hacer diferentes clasificaciones según diferentes atributos, lo podéis hacer por formas, tamaños, colores y otros como por ejemplo el número de lados.
- BUSCA: Presentad al niño o niña uno de los tapones y jugad a buscar objetos por casa que tengan la misma forma. No os preocupéis si hay volument, las caras son planas, por lo tanto, no crearéis ninguna confusión. Podéis complicarlo buscando que también tengan el mismo color.
- PARES Y NONES: Es para dos jugadores, uno juega a pares y el otro a nones. Cada uno coge el número que quiere de tapones sin que el otro lo vea y se juntan. Entonces se cuentan y se mira si ha ganado pares o nones.
- MEMORY: El juego tradicional que no necesita presentación. Podéis complicar la dificultad añadiendo parejas o con formas y colores parecidos.
- SIMETRÍA: Cread una cuadrícula como la del dibujo y haced diferentes representaciones, las podéis hacer con el eje vertical u horizontal. Os podéis ayudar con un espejo.
- DOBLE ENTRADA: Los niños y niñas se tendrán que fijar en dos atributos a la vez y colocar en la tabla en su lugar correspondiente. ¡No es fácil!
- 2-3 ATRIBUTOS: En este caso lo haremos sin tabla y además elegiremos un nuevo atributo (el tamaño).
Hoy os traigo más propuestas con tapones. Recordad que si no teneis pegatinas podéis pegar papelitos o dibujar en ellos directamente. ¡A jugar!
- ATRAPA: cada jugador tiene sus números y lanza dos dados. Los puede combinar con cualquier operación para conseguir un tapón del contrario. Por ejemplo: 4 y 1 (4/1, 4+1, 4-1 o 4x1) utilizo 4+1 y te cojo el 5.
- A LA CARRERA: tira el dado y avanza tantos tapones como marque, así cada jugador hasta que uno llegue a la meta.
- DESCOMPONER: marcamos una linea en una bolsita y podemos ir pasando de un lado a otro para ver todas las opciones.
- RELLENO: cada jugador tira el dado y rellena tantos espacios como marque, hay que acabar la tabla con el número exacto. Gana el que haya colocado más de su color.
- DIAGRAMA DE VENN
FORMA: según el dibujo.
- SERIES
















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AULA ACOLLIDA. DOSSIER TEMES 1/2/3/4/5/6 (CATALÀ)

Dossier que inclou les làmines explicatives i exercicis per fer a continuació. Està pensat per fer autònomament. El podem anar fent segons avancem la unitat, com a reforç del que hem treballat, per practicar a casa, per fer a estones a l'aula ordinària...espero que us serveixi! Descarrega aquí:  Dossier tema 1 Dossier tema 2 Dossier tema 3 Dossier tema 4 Dossier tema 5 Dossier tema 6 Fet a partir dels següents materials : - Oralpha : mètode d'alfabetització i comunicació oral en català  / Elaboració de continguts i redacció a cura de l'Associació Comissió de Formació ; Marta Vilar, coordinadora ; Magalí Serra ... [i 3 més] ; il·lustracions de Xevi Felip i Roser Corbera   - Parlem, llegim i escrivim amb la Nadia i en Li.  Carreres, M.; Ceña,T.; Cortiles, M. T.; Díez, J.; Galí,M.; Grabalosa, M.; Lozano, A.; Suárez , A. (coordinació);  Martín, C. (assessorament) ; Blanco, L. (il·lustracions).  Generalitat de Catalunya. Departament d’Educació. Subdirecció General de Llengua i C

AULA ACOLLIDA. DOSSIER TEMAS 1/2/3/4/5/6 (CASTELLANO)

 E stos dossieres los creé cuando era maestra de “aula d’acollida” en castellano sería “aula de acogida”. No sé si existe en otras Comunidades Autónomas o cómo se les denomina, estaría encantada que me informarais a través de Instagram explicándome como es en vuestros centros y vuestra experiencia. Estas aulas consisten en una dotación que se da a los centros con cierto número de alumnado recién llegado de otros países. Este recurso tiene como finalidad que este alumnado aprenda el idioma para que pueda cuanto antes seguir las clases del aula ordinaria. Os podría dar mucha información, si tenéis curiosidad o cualquier duda me podéis preguntar. El máximo de horas que pueden estar en esta aula es la mitad de las horas lectivas aunque normalmente están muchísimo menos pues solo hay una maestra y se tienen que hacer grupos. Por eso estos dossieres . Es un recurso que me ha ido muy bien y han agradecido mucho las tutoras ya que durante las horas en el aula ordinaria a veces no pueden se

AULA ACOLLIDA LÀMINES TEMES 1/2/3/4/5

Aquí teniu totes les làmines per treballar els temes. El color del marc és diferent per a cada tema per evitar confusions. Aquestes làmines serveixen de suport a l'aula penjades en un lloc visible o quan fem les activitats és útil que els alumnes les puguin consultar. També les podem donar als alumnes perquè repassin els conceptes a casa o a l'aula ordinària. Aniré penjant les dels propers temes seguint l'ordre de la programació. Espero que us siguin útils! TEMA 1. Resum Tema 1. Preguntar i dir Tema 1. L'abecedari Tema 1. Distinció de sexe Tema 1. Nombres Tema 1. Nombres ordinals Tema 1. Vocabulari la roba Tema 1. Descripció general Tema 1. Descripció caràcter Tema 1. Taula per ajudar a la descripció Tema 2. Resum Tema   2. Demanar i di r Tema 2. Material escolar Tema 2. Situacionals Tema 2. Material escolar Tema 3. Resum Tema 3. Determinants Tema 3. Els colors Tema 3. Els pronoms personals Tema 3. Les formes Tema 3. Els interrogatius Tema 4. Resum Tema 4. La