CATALÀ:
Hola a tothom!
Avui us porto un
recurs que vaig conèixer com a “Book tasting” ja que he vist que és una
pràctica que es fa a altres llocs però no l’he vista aquí, així que l’he
traduït com a “Tast de llibres”.
I es tracta d’això,
oferir als nostres alumnes una tria de llibres que podran “tastar” en una
sessió. No es tracta doncs d’aprofundir en una lectura, al contrari, poder-ne
fer uns quants “per sobre”.
I per què ens pot
servir això? Jo ho he fet servir sobretot a
l’inici de curs, quan els alumnes arriben a la nova aula, amb la corresponent
biblioteca i no saben per on començar. En comptes de deixar-los els llibres i
que remenin sense cap consigna, el tast de llibres proposa fer-ho de manera
atractiva: es tracta de preparar l’aula com si fos un restaurant on provaran el
“menú del dia”.
Com ho fem?
Posem a cada taula uns quants llibres al mig que faran “d’aperitius” i a cada
lloc individual tres llibres: seran l’entrant, el primer plat i les postres!
Els alumnes fullegen
els llibres i responen les preguntes (senzilles, només per centrar l’atenció en
alguns aspectes). Si acabat el menú queda temps, podem tastar els aperitius.
Podem fer-ho varis
dies per anar canviant la temàtica: llibres de coneixements, contes, revistes,
etc.
Material: Aquí us deixo els menús que he preparat (tríptics), en color i blanc i negre, les estovalles individuals (per imprimir a din-a3, rètols per les taules i rètols de reservat (per fer-ho tot més real).
Hi ha veritables experts en el tema, una d’elles és l’autora de la imatge de l’aula: l’Alyssa teaches. Al seu blog, trobareu molta més informació per fer un veritable tast de qualitat: https://alyssateaches.com/
Aquí teniu l’enllaç directe a l’entrada: https://alyssateaches.com/how-to-host-a-book-tasting/
Espero que us animeu!
😊
CASTELLANO:
¡Hola a todxs!
Hoy os traigo un recurso que conocí como “Book tasting” ya que he visto que
es una práctica que se hace en otros lugares, pero no la he visto aquí, así que
la he traducido como “Cata de libros”.
Y se trata de eso, ofrecer a nuestros alumnos/as una selección de libros
que podrán “catar” en una sesión. No se trata pues de profundizar en una lectura,
al contrario, pueden hacer unas cuantas “por encima”.
¿Y para qué nos sirve esto? Yo lo he utilizado sobre todo a inicio de curso, cuando
los alumnos/as llegan a la nueva aula, con su biblioteca y no saben por donde
empezar. En vez de dejarles los libros y que los miren sin ninguna consigna, la
cata de libros propone hacerlo de manera atractiva: se trata de preparar el
aula como si fuera un restaurante donde probarán el “Menú del día”.
¿Cómo lo hacemos? Ponemos en cada mesa unos cuantos libros en medio que serán
los “aperitivos” y en cada lugar individual tres libros: serán el entrante, el
segundo plato y los postres.
Los alumnos hojean los libros y responden las preguntas (sencillas, solamente
para centrar la atención en algunos aspectos). Si acabado el menú queda tiempo,
podemos probar los aperitivos (aquellos libros que están en medio)
Podemos hacerlo varios días con diferentes temáticas: libros de conocimientos,
de fantasía, revistas, etc.
Material: aquí os dejo los menús que he preparado (trípticos) y el mantel individual
(para imprimir a din-a3, carteles para las mesas (hasta 8 mesas) y carteles de reservado, todo para hacerlo todo más real.
Si queréis saber mucho más sobre esta práctica hay verdaderos expertos en
el tema, una de ellas es la autora de la imagen del aula: Alyssa teaches. En su
blog, encontraréis mucha más información para hacer una degustación de calidad:
https://alyssateaches.com/
Aquí tenéis el enlace directo a la entrada: https://alyssateaches.com/how-to-host-a-book-tasting/
¡Espero que os animéis!
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